11.05.2023 Perşembe Akşamı Turumuz

Bu haftaki Perşembe Akşamı Turumuzu, hava muhalefetine yakalanmadan, ıslanmadan ama üşüyerek tamamladık. Mayıs ayının gün ortasının sıcağına kandığımız bu günde akşam evden uçarçasına çıktım üzerime birşey almadan. Büyük önder ATATÜRK ‘ün huzuruna geldiğimde, ilk gelen olduğumu farkedip, ben geldim fotoğrafını grup arkadaşlarıma gönderdim. Çok geçmeden bir bir gelmeye başladı bisiklet dostları. Çok sürmeden ekip tamamlandı ve rotaya çıktık.

Farkındalık yaratmak için bu kez rotamızı kalabalık Ödemiş sokaklarına yönlendirip, haklın dikkatini çekmeye çalıştık. Çok geçmeden Genev yoluna ulaşmış ve ufaktan rampaya sarmıştık bile.

Ekibimizin maşallahı var, hepsi kedi gibi tırmanmaya başladılar, bu rampada, alnında pulzasyon aldığımız arkadaşlarımız çoktan gözden kaybolmuşlardı bile. Sadece üst solunum yolu enfeksiyonundan yakasını yeni sıyıran Savaş Bey ile arkadan ufak ufak çıktık rampamızı. Ekip dostluğun simgesi olarak bizi Zeytinli Bahçenin hemen altında bekliyordu. Bu dayanışma takdire şayan ve mutluluk verici.

Zeytinlik Kahveye ulaştığımızda yeni flamamızı bir ağaca gererek fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedik. Lezzetli kahvelerimizi yudumlarken Burak arkadaşımız bize katıldı, sohbetin en alevli noktasında ise Şahin arkadaşımızın gelmesi bizleri daha fazla mutlu etti.

Hasretlerin giderildiği, espri ve meslek şovanistlikleri arasında sohbetimizi 22:00 a kadar sürdürüp tam olaysız dağılırken, Savaş beyin teklifi ile Kardelen de çorba içmeye gittik.

Gecenin lezzeti çorba gibi gözüksede, arkadaşlık ve dostluk hepsinden daha lezzetli idi. Pedal bahane