14.05.2023 Birgi Turumuz

Yoğun geçen bir haftanın yorgunluğunu bisiklet ile atmak kadar güzel başka ne olabilir ki? Özellikle bisiklet grup halinde bol sohbet ve lezzetli katmer eşliğinde ise.

Birginin girişinde her turda uğramayı alışkanlık haline getirdiğimiz bir katmercimiz var. Sabah özellikle tur saatini erkene aldım, malum Ödemişin Halk Pazar günü Cumartesi. Turdan sonra arkadaşlarımıza kendilerine ve evlerine ayıracak zamanları olsun diye düşündüm. Her zamanki gibi Atamın huzurunda toplanıp 9:30 gibi yola çıktık.

Doğrudan ana yoldan Birgiye gitmektense, Ocaklıdan geçip Büyükavlucuk köyünün altından Birgiye çıkmak her zamanki gibi çok daha keyifli idi. Bu rota hem daha yeşil, hem daha az trafiğe sahip hemde köpek yok denecek kadar az.

Bugün Savaş Beyin fazla zamanı olmadığı için Üçkonak tarafından değil, Büyükavlucuk’un üstünden Birgi ye çıkmayı tercih ettik. Buna rağmen 2 saate yakın bir zaman harcadık. Ancak rotamız son derece kolay ve bir o kadar da harika bir manzarası vardı.

Beydağ İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden Isparta Balıkçılık Enstitüsü’ne tayin olan eski ekip arkadaşımız Buray Bey, araç ile erkenden Birgiye gelip bizi bekliyordu. Birgiye yaklaştığımız sırada kendisine katmer siparişlerimizi verdik. Katmerciye ulaştığımızda çok fazla beklemeden katmerlerimiz sıcak sıcak ve çıtır çıtır önümüze geldi. Kahvaltı yapmadığım için afiyetle katmerimi yedim ve arkadaşlarla sohbet eşliğinde çaylarımızı yudumladık. Hüseyin Bey de Savaş beye katılarak bizi katmercide bırakıp Ödemişe döndüler. Bizde arkadaşlarımız ile aynı zamanda kalkarak katmercinin karşısından, gelmemiz gereken rota olan Üçkonak sapağından aşağıya yollandık.

Birgiye çıkarkan bazı arkadaşların zorlandığı ufak rampalar şimdi bizlere keyfli ve hızlı bir parkur sunuyordu. Nerede ise Üçkonak sapağına kadar pedal çevirmedik desek yeridir. Zaman zaman %4 eğimleri yakalayan parkurun neşesi herkesin yüzünden okunuyordu. Üçkonak, Büyükavlucuk, Ocaklı rotamızı tersten alırken Büyükavlucuk kahvede pekte kısa olmayan bir kahve molası eşliğinde hoş sohbetler ettik.

Niyazi Bey ile Sezen Hanımın harika video ve fotoğrafları ile yaşanmış güzel anılarımızı ölümsüzleştirmenin ve tabiatın güzellikleri ile mutlu olmanın verdiği tatlı yorgunluk ile olaysız evlerimize dağılarak turu sonlandırdık.

Tura katılan; Mesut ŞİMDİ, Niyazi KASAKOĞLU, Şahin ÖZDEMİR, Sezen AYŞAKAR, Savaş UZUNOĞLU, Burak GÖLGESİZ, Hüseyin PAKKANLILAR, ve sevgili Eşime teşekkür ediyorum. Başka bir haftasonu turunda görüşmek ve eğlenmek ümidi ile….