Mabolladan Kaunosa 100. Yıl Kampı

19 Mayıs haftası 3 günlük tatili fırsat bilen Egeli bisikletçi arkadaşlarım için harika bir organizasyon var. Muğla bisiklet Derneği Üyelerinden Bahadır GÖKCAN beyin ( 0536 762 78 70 ) organize ettiği kamplı bir bisiklet turu var Köyceğiz de.

Etkinlik 19 Mayıs Cuma günü, Muğla merkezden başlıyor. Sakar yokuşunun muhteşem doğasından hızla Akdenize doğru uçarak inip, Gökovada ilk molanızı veriyorsunuz. Sonrasında her zamanki alıştığınız ana yoldan sola dönerek Gökovanın içinden geçip, muhteşem Fıstık çamlarının arasından, beton asfalt köy yollarına sahip Elmalı Portakallı hattından geçip Karabörtlene çıkıyorsunuz. Bu rota sıcak ama yemyeşil, sizi narenciye bahçelerinde şımartmaya yetecek güzellikte. Trafikten uzak muhteşem bir rota özenle seçilmiş. Karabörtlende öğlen yemeği ardından göle kadar yarışa varmısınız?

Kısa süre sonra Köyceğiz gölünün serin sularına kavuşarak çadırlarımızı kuruyoruz. Dileyen gölün etrafındaki tesislerde birasını, çayını kahvesini yudumlayabilir. Dilerseniz de yolun yorgunluğunu çadırınızda atarsınız. Unutmayın gece uzun. Tesisler gece yarısından sonra kapanıyor.

2. Gün

Sabah erkenden uyanıp 8:30 da kahvaltımızı yapıp 9:30 dan kamp alanından ayrılıp gölün etrafından kıvrılarak yoğun bir yeşilliğin arasından Dalyan ve İztuzu yönüne pedallıyoruz. Rota görece düz ve çok keyifli. Dalyanda öğle yemeği molası verilecek. İztuzunun incecik kumlarından sıcak durgun ve sığ sularına atlıyor ve gönlümüzce eğleniyoruz. Dönüşte Sultaniye kaplıcanlarında her yanımızı çamurla sıvamayı unutmayın. Çamuru şifa. Burada çay molası verilecek. Akşam oldu artık kampa dönüş zamanı geldi. İyi eğlendiniz, günün yorgunluğu gölün dalgalarının dalga sesleri eşliğinde misler gibi bir uyku çekiyoruz.

3. Son Gün

O da nesi, ne güzel Akdenize doğru pedallıyorduk, bu gün gerimi dönüyoruz? Köyceğizden çıkıp Toparlar Mahallesine geldik. Toparların muhteşem doğasında patikalarda bisiklet kullanması gibisi varmı. Kırmızı toprağı ile biraz sıkıcı bir yoldan harika bir cennete kavuşuyoruz. Sıcak havadan bunalanlar için buz gibi ve tatlı suyu ile Toparlar şelalesi bize kollarını açıyor. Buz gibi suda yüzdük, kaslarımız dinlendi, haydi Çiçekliyi tırmanma zamanı geldi. %7-8 eğimli 9 km lik Çiçekli rampasında terimizi atarak Ula düzlüğüne ulaştığımıza göre, Ula gölünde dinlenerek rampadaki performansımızı konuşabiliriz. Unutmadan 3 gün boyunca araç desteği yanımızda olacak.

Bu harika 3 günlük turu organize eden Bahadır beye emeklerinden dolayı sonsuz teşekkür ederiz.